3/25/11

Catamenia

Jälleen tein uuden löydön suomalaisessa metalliskenessä: Catamenia. En kyllä ymmärrä, miten olen voinut tältä bändiltä välttyä kaikki nämä vuodet, kun ovat levyttäneet jo 90-luvulta lähtien. Nytkin sattumalta kuulin bändistä unkarilaisen tytön kautta. Käh. Toisaalta, black metalliksi tämä kai luokitellaan (ainakin vanhempi tavara) ja sitä nyt ei valtamediassa juurikaan vilise. Enkä minä ole kartalla minkäänsortin ug-skeneistä. No mutta, ei tämä toisaalta niin ug-black metallilta kuulosta, etteikö tätä esim. olisi koskaan markkinoitu, mutta kun en ole kuullut niin en ole.

Kappale Verikansa, vuodelta 2005, on nyt se, mikä sai mielenkiintoni heräämään, mutta eipä ole pahaa tehnyt noita muitakaan zipaleita kuunnella. Erittäin pätevää meininkiä. Uudempi matsku lienee vähemmän bläkkistä, mutta tykkään kyllä kovasti tuonkintyylisestä, ehkä vähän mainstreamimmasta melodeath-vaikutteisesta meiningistä. Varsinkin tämä Cavalcade, videoksikin tehty kappale viime vuodelta on ihan omaa luokkaansa. Helvetin laadukkaan kuuloista meininkiä minun mielestä. Loistava tuo puhtaiden vokaalien laulaja, mutta vielä loistavampaa on se, että biisissä laulaa vielä kaksi muuta jamppaa, joista toinen murisee ja toinen ärisee. Eikä kukaan vedä huonosti. Tämmöistä ei kovin usein kuule.

Mutta kuulkaa, tuo Verikansa... Ensimmäisenä siinä saattaa vähän pelottaa nuo hyvinkin patrioottiset lyriikat, mutta ei siinä toisaalta minnekään perussuomalais-tasolle nousta kuitenkaan, ja minusta näin eeppiseen biisiin sopii tosi hyvin ISÄMMAA-teema.. (Toisaalta olen ihan varma, että jotkut.. uusnatsit on ihan mehuissaan tällaisesta biisistä. Ja sitten kaikki liberaalit hipit nyrpistää nenäänsä kun on niin niin patrioottista hyi.) Ja sing-along-kertsi kaipaa helposti sisäistettävää lyriikkaa. Veeeerikansan maaaaa... Jne. Toimii. Kaikkinensa en keksi tästä biisistä mitään huonoa sanottavaa. Soundeja, vokaaleja ja vittu niitä riffejä myöten ihan loistava musiikkikappale. Kyllä se on taas levykaupassa käytävä..


No comments:

Post a Comment