1/12/12

Parit kotimaiset9/10
No voi ny  hyvä helvetti sentään. On sen verran luotaantyöntävä nimi bändillä että melkein meni tämäkin ohi korvieni, mutta hyvä että pistin kuunteluun sitten kuitenkin. Se, josta ei puhuta - vähän niinkuin Impaled Nazarene meets Mokoma meets Saatana. Aivan seitans kovaa shittiä, välittömästi menee ostoslistalle. Pari levyä bändi on näemmä julkaissut, viime vuonna ilmestyi, Musta, kylmä, syvä ja samea, jolta tuo ylläoleva Nimesi olkoon Kaaos myöskin löytyy.

Uskoni suomalaiseen metallimusiikkiin alkaa jälleen nousta! Kiitos. Suoraan sanoen en tiennyt, saati uskonut, että meiltä löytyy jotain näinkin tiukkaa settiä kuin Se, josta ei puhuta. Ja vielä Iisalmesta! Meikä on syntynyt Iisalmessa! Pohjois-Savosta sitä pukkaa laatua tulemaan.

***

Tyrkättäköön tähän samaan postaukseen mielipiteeni Swallow the Sunin uuden levyn maistiaisesta, Cathedral Wallsista.5,6/10
No. Suhteeni StS:ään on ollut hyvinkin lämmin aikanaan: lempilevyni on varmaan  Hope vuodelta 2007, joka mukavasti asetti bändin tyylin tasapainoon doomin ja herkemmän, melodisemman soitannan väliin. Aiemmista levyistä tykkäsin myös, mutta New Moonilla (2009) bändi esitteli hieman kuuntelijaystävällisemmän ja kevyemmän suunnan, ja vaikka siitäkin levystä sinänsä tykkäsin, oli siinä toisinaan liikaa sitä mainstream-yleisön kosiskelua. Toisaalta New Moonilta löytyy myös monia StS:n hienoimmista kappaleista, kuten Lights on the Lake (Horror Pt. III).

En sitten tiedä millainen uusi levy tulee olemaan, ja onko tämä maistiainen valittu nimenomaan siksi, että sillä ehkä tavoitetaan laajempi yleisö. Cathedral Walls on kuitenkin ennen puolivälin death/doom-droppia hyvin herkkää (aijai, niin särkyvää), niin helpon herkkää, että keski-ikäisetkin herkistyy. Videokin on jotenkin liian kirkas ja paljas. Minulle StS on ollut jollain tapaa mystinen ja salaperäinen bändi ja osittain siitä sen viehätys on tullutkin, mutta nyt tuossa videossa filmataan joka ukon naamaa niin saatanan tarkasti että HYVÄSTI salaperäisyys. No, se puolivälin pudotus raskaampiin tunnelmiin on vaikuttava, Mikon örinä ohgawdyes, mutta miten se jääkin jotenkin vaisuksi. Ehkä se herkempi puoli tuossa kappaleessa on niin herkkä, että se kevensi sitä raskauttakin.
En ainakaan ennakkotilaa uutta levyä Cathedral Wallsin perusteella. Jos levyllä on liikaa tämänkaltaista helppoa ja kevyttä tunnelmaa niin minun makuuni se ei tule sopimaan. Katotaan miten käy.

2 comments:

  1. SJEP on kyllä varsin hyvä. Levyjä en ole tullut hommanneeksi, mutta muistan kuinka pää lähti nykimään löytäessäni tämän Youtubesta. Samalla kerralla löysin myös Axegressorin, tuttu?

    http://www.youtube.com/watch?v=_ho9dDtHLs4

    ReplyDelete
  2. Holy shit o_o "Verta, paskaa, hikeä ja vihaa!" Jytisee!
    Kiitti vinkistä!

    ReplyDelete