3/15/12

Evolution of Amorphis

Isn't it funny how Amorphis has evolved from this (1993).......to this (2011)?Hmm. I think it is very interesting that one of the leading Finnish death metal bands now plays.. this. Just sayin'. Not judging. Even more interesting is that in Wikipedia the latest Amorphis album (that the above song is of) is labeled as progressive metal, melodic death metal, and folk metal. I'm not a genre nazi but... uh.. you know what I'm thinking.

But who am I to say anything, I haven't even listened to The Beginning of Times (the 2011 album) because Skyforger (2009) already disappointed me with its too easy melodies and song structures. And You I Need up there sounds even worse. Progressive metal?

3 comments:

 1. Onhan näitä muitakin.. Anathema, Katatonia, Metallica esimerkiksi. Ilmaisu keventyy ajan kanssa... itse haluan ajatella sen luonnollisena kehityksenä, ja tykkään kyllä em. bändien koko tuotannoista. Myös Amorphiksen. Ehkä uudemmasta Amosta jopa enemmän :) Olisi kyllä toisaalta mielenkiintoista tietää millainen bändi olisi tänä päivänä jos se soittaisi vielä nykyäänkin death/doomia.

  Onneksi on sitten niitäkin jotka synkistyvät ja raskastuvat ajan kanssa, kuten Mokoma ja Moonsorrow varsinkin :D

  ReplyDelete
 2. Joo, luonnollista kehitystähän se on, suuntaan kuin suuntaan. Varmasti Amorphiskin on seurannut sydäntään tässä. (Ja *krhm* keski-ikäistymistään..) Jännä vaan näin jälkeenpäin katsoa miten bändi on muuttunut ja spekuloida noilla what if -skenaarioilla.. Jos tuota alkuperäistä tyyliä olisi hiottu tämän parikymmentä vuotta niin saattais olla aika timanttia tavaraa nykyään, mutta toisaalta jatkuva uudistautuminen on ollut aina Amorphisin vahvuus. Sallittakoon se heille vaikkei minun makuun enää sovikaan.

  ReplyDelete
 3. Tuokin on se ikuisuuskysymys että onko soveliasta muuttua jatkuvasti, tai sitten toisesta ääripäästä, että onko soveliasta tehdä sama levy 20 kertaa. Bändit itse tuskin tällaisia miettivät, tekevät niin kuin hyvältä tuntuu. Jos itse olisin muusikko, olisi varmasti kummallista seurata sitä, että riippumatta siitä millainen lähestymistapa musiikkiin on otettu, aina niitä soraääniä löytyy :D But opinion is like an asshole, everyone has one. Se on vain positiivista, että musiikki herättää tunteita :)

  ReplyDelete